همه چیز درباره قفل درب آسانسور
در سال های ابتدایی همه گیر شدن نصب آسانسور ها در ساختمان های مرتفع یک اپراتور به طور مداوم در کابین آسانسور مستقر بود که یکی از وظایف این اپراتور باز و بسته کردن درب آسانسور بود؛ در سال های 1864 الی 1887 باز و بسته شدن درب آسانسور از حالت دستی به حالت اتوماتیک تغییر کرد و اولین قفل های درب آسانسور هم در این سال ها ساخت شد.
یکی از مهم ترین وظایف قفل درب آسانسور اطمینان از بسته بودن درب آسانسور در همه طول مدت حرکت آسانسور است، برای باز کردن قفل درب آسانسور به کلید های مخصوص نیاز است که متخصصین سرویس آسانسور https://asansormana.com/ در زمان سرویس آسانسور از ان برای باز کردن درب استفاده می کنند همینطور آتشنشان ها هم از این کلید ها برای نجات مسافران در زمان گیر کردن آسانسور استفاده می کنند. با آسانسور مانا همراه باشید.
انواع کلید قفل درب آسانسور
با مرور زمان شکل و کارآیی قفل های درب آسانسور تغییر کرد و به دنبال آن کلید قفل درب آسانسور ها هم دچار تحول شدند؛ در سال های 1940 الی 1960 از قفل های درب آسانسور معروف به قفل شیندلری رواج پیدا کرد، این قفل درب ها معمولا روی درب های لولایی آسانسور بسته می شد، در انتهای زبانه بازوی قفل های درب قدیمی دو حفره به قطر 4 میلیمتر وجود داشت، این قفل درب های آسانسور با کلیدی موسوم به کلید دو گوش باز می شدند.
قسمت انتهایی کلید های قفل درب آسانسور یعنی قسمتی که در دست می گیریم می تواند اشکال مختلفی داشته باشد اما قسمت درگیر با قفل آن ها یکسان می باشند؛ در کلید های دو گوش قسمت درگیر با قفل درب به شکل میله ای و تخت بوده که در انتهای آن دو زبانه دقیقا برابر با حفره ها وجود داشته که با گردش آن می توانستند بازوی قفل را تکان دهند و زبانه درب که در چهارچوب درگیر بوده آزاد و درب آسانسور باز می شد.
البته بعضی از قفل درب آسانسور های قدیمی کلیدی داشتند به نام کلید پلاستیکی درب اتوماتیک که تقریبا شبیه به قلاب بافتنی بزرگ و تخت بوده که با استفاده از سر قلاب مثل قفل درب آسانسور را باز می کردند.
امروز از کلید سه گوش برای باز کردن درب انواع آسانسور ها استفاده می شود؛ به جز کلید قفل درب هایی که به آن اشاره کردیم کلید های دیگری مثل کلید 300، 400 و 500 شیندلر، کلید های استوانه ای شیاردار، کلید های قفل سیلندری و… هم وجود دارند که مثل کلید سه گوش پرکاربرد نیستند. آسانسور مانا از مجهزترین ابزار تعمیر آسانسور https://asansormana.com/ برخوردار است.
قفل درب آسانسور چگونه کار می کند؟
قفل درب آسانسور دارای یک بازو داخل چاه آسانسور، ضامن، زبانه و همینطور دو می کروسوئیچ است، که مگنت های آن روی چارچوب قابل مشاهده است با بسته شدن درب عمل می کند به طوری که به زمان بسته شدن درب طبقه توسط پلاتینی که روی درب نصب شده است، مگنت پل شده و مدار برق فرمان آسانسور را متصل می کند؛ می کروسوئیچ دیگر با ضامن قفل کار می کند.
زمانی که کابین به تراز طبقه می رسد و متوقف می شود، کمان درب توسط تابلو فرمان آسانسور فاقد برق می شود. در این مواقع کمان توسط جک روغنی خود که تحت فشار است، تحت تاثیر قرار گرفته و باز می شود و ضربه ای به اهرم قفل وارد می کند. اهرم باعث آزاد شدن ضامن و زبانه قفل گردیده و در آخر درب لولایی آسانسور برای باز شدن آزاد می شود؛ همزمان می کروسوئیچ ضامن که جزو مدار سری استپ است هم عمل کرده جریان برق فرمان آسانسور را از مدار خارج می کند.